Wersje kompatybilne
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 120 g onions, quartered
- 50 g celery, cut in pieces
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 120 g spelt grains
- 950 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 300 g cavolo nero, tough stems removed, sliced (2 cm)
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 969 kJ / 230 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
Alternatywne przepisy
Garlic and White Bean Stew
50min
Coconut Creamed Kale
20 min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Tuscan Bean Soup
50min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Socca with Tuna, Olives and Capers
1h 5min
Kale Meat(less) Balls
30 min
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1h
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35min