Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero

Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero

4.7 38 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • pecorino cheese cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • garlic clove
    1
  • onions quartered
    120 g
  • celery cut in pieces
    50 g
  • extra virgin olive oil plus extra for drizzling
    20 g
  • spelt grains
    120 g
  • water
    950 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • cavolo nero tough stems removed, sliced (2 cm)
    300 g
  • fine sea salt or to taste
    1 tsp
  • ground black pepper or to taste
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 230 kcal / 969 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 17.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...