Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves, large
- 30 g olive oil
- 550 - 600 g aubergines, cut in pieces (2 cm)
-
800
g plum tomatoes, peeled, quartered and deseeded
lub 500 g tomatoes, tinned, chopped - 1 pinch sugar
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1200 g water
- 300 g dried pasta (e.g. farfalle, penne)
- 100 g ricotta cheese, hard, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1172 kJ / 280 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 43.9 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tofu stew
30 min
Polenta with Ratatouille
1j 20 menit
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1 Std. 15 Min
Spinach, Tomato And Cheese Lasagne
2h 45 min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 min
Polenta with Ratatouille
1j 20 menit
Vegetable Stroganoff
30 min
Courgette Omelette
40 min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2j
Creamy Broccoli Sauce
35 Min
Aubergine and Tomato Pasta
45 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1j