
Urządzenia i Akcesoria
Ketchup z cukinii
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
850 g
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
250 g cebuli przekrojonej na pół
-
800 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
80 g białego octu winnego
-
100 g cukru
-
200 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
83.8 kcal /
350.7 kJ
Białko
1.7 g
Tłuszcz
0.1 g
Węglowodany
19.5 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
328.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Syrop malinowy
1 godz. 25 min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1 godz.
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min