Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

4.7 1.7K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
850 g

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli przekrojonej na pół
    250 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    800 g
  • białego octu winnego
    80 g
    80 g octu jabłkowego
  • cukru
    100 g
  • koncentratu pomidorowego
    200 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 83.8 kcal / 350.7 kJ
Białko 1.7 g
Tłuszcz 0.1 g
Węglowodany 19.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 328.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...