Ketchup z cukinii
TM5 TM6

Ketchup z cukinii

4.7 (1.5K ocen)

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 800 g cukinii, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 80 g białego octu winnego
    lub 80 g octu jabłkowego
  • 100 g cukru
  • 200 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
3425.6 kJ / 818.2 kcal
Białko
24.9 g
Węglowodany
183.8 g
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
18.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy