Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

4.7 1.8K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
850 g

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g cebuli przekrojonej na pół
  • 800 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 80 g białego octu winnego
    80 g octu jabłkowego
  • 100 g cukru
  • 200 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 83.8 kcal / 350.7 kJ
Białko 1.7 g
Tłuszcz 0.1 g
Węglowodany 19.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 328.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...