Urządzenia i Akcesoria
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 kawałków
Składniki
Makowiec
-
9 jajek
-
350 g maku
-
300 g cukru pudru
-
240 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
600 g jabłek pokrojonych na kawałki, bez gniazd nasiennych
-
100 g żurawiny, suszonej
-
1 łyżeczka naturalnego ekstraktu migdałowego
-
80 g kaszy manny
-
3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
Polewa
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
wiórki kokosowe do posypania makowca
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
122.5 mg
Białko
8.7 g
Kalorie
2044.9 kJ /
488.7 kcal
Tłuszcz
32.8 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
43.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babka makowa
1 godz. 20 min
Piegusek na białkach
1 godz.
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Ciasto makowa panienka
7 godz. 40 min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 godz. 40 min
Ciasto pijana śliwka
6 godz.
Makowiec z bezą
2 godz. 40 min
Keks
2 godz. 30 min
Babka z likierem jajecznym
1 godz. 20 min
Sernik z żurawiną
10 godz.
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min