
Urządzenia i Akcesoria
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 kawałków
Składniki
Makowiec
-
jajek9
-
maku350 g
-
cukru pudru300 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki240 g
-
jabłek pokrojonych na kawałki, bez gniazd nasiennych600 g
-
żurawiny, suszonej100 g
-
naturalnego ekstraktu migdałowego1 łyżeczka
-
kaszy manny80 g
-
proszku do pieczenia3 łyżeczki
-
soli1 szczypta
Polewa
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki150 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
wiórki kokosowe do posypania makowca
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
488.7 kcal /
2044.9 kJ
Białko
8.7 g
Tłuszcz
32.8 g
Węglowodany
43.6 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Sód
122.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makowiec z bezą
2 godz. 40 min
Sernik z żurawiną
10 godz.
Ciasto makowa panienka
7 godz. 40 min
Keks
2 godz. 30 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 godz.
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Prosty makowiec
13 godz. 15 min
Bakaliowiec
2 godz. 50 min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Babka z likierem jajecznym
1 godz. 20 min