
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto pleśniak
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
20 kawałków
Składniki
Ciasto
-
150 g cukru
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
250 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
4 żółtka
-
3 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
-
1 jajko
-
30 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
300 - 350 g dżemu z czarnej porzeczki
Masa bezowa
-
150 g migdałów, w płatkach
-
200 g cukru
-
4 białka
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
357.7 kcal /
1496.7 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
15.6 g
Węglowodany
50.4 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
49 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC II
9 Przepisów
Polska
Polska