
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto pleśniak
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
20 kawałków
Składniki
Ciasto
-
cukru150 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki250 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
żółtka4
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)3 łyżeczki
-
jajko1
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu30 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego25 g
-
dżemu z czarnej porzeczki300 - 350 g
Masa bezowa
-
migdałów, w płatkach150 g
-
cukru200 g
-
białka4
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
357.7 kcal /
1496.7 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
15.6 g
Węglowodany
50.4 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
49 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC II
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kokosanka z owocami
1 Std. 20 Min
Sernik gotowany
7 Std. 40 Min
Sero-makowiec
9 Std. 40 Min
Sernik wiedeński
9 Std. 45 Min
Klasyczny jabłecznik
1 Std. 30 Min
Faworki na żółtkach z piwem
2 Std. 30 Min
Sernik królewski
4 Std. 35 Min
Sernik krakowski
4 Std. 55 Min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 Std. 50 Min
Karpatka
5 Std.
Ciasto kakaowe z wiśniami
2 Std. 15 Min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 Std. 30 Min