Urządzenia i Akcesoria
Blok czekoladowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 15 min
25 kawałków
Składniki
-
80 g herbatników połamanych na 2-3 części
-
40 g moreli suszonych, bez pestek
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych
-
40 g migdałów, blanszowanych
-
30 g rodzynek
-
30 g żurawiny, suszonej
-
250 g masła pokrojonego na kawałki
-
120 g wody
-
130 - 150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego130 - 150 g cukru
-
45 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
300 g mleka w proszku pełnego, niegranulowanego
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
4.5 g
Kalorie
864.4 kJ /
206.5 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
16.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szyszki z ryżu preparowanego
1 godz. 25 min
Mini pączki na serku homogenizowanym
25 min
Chatka wielkanocna
12 godz. 50 min
Blok czekoladowy z czerstwym chlebem
5 godz. 20 min
Kiszka ziemniaczana
4 godz. 20 min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 godz. 15 min
Ciasteczka z żółtek
2 godz. 15 min
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4 godz. 40 min
Babka ziemniaczana z boczkiem
1 godz. 40 min
Sernik gotowany
7 godz. 40 min
Śmietankowiec z galaretką
8 godz. 35 min
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
4 godz. 50 min