Pera al caramelo con crema y canutillo crujiente

Pera al caramelo con crema y canutillo crujiente

3.8 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 raciones

Składniki

Canutillos
  • 65 g de azúcar
  • 65 g de mantequilla
  • 2 claras de huevo
  • 65 g de harina
  • 1 pellizco de sal
Crema a la canela
  • 1 hoja de gelatina
  • 500 g de leche
  • 80 - 100 g de azúcar
  • 4 yemas de huevo
  • 25 g de maicena
  • 10 g de harina
  • 1 cucharadita de canela molida
  • 150 g de nata (35% de grasa)
Peras caramelizadas
  • 6 peras conferencia (peladas, sin pepitas) cortadas en dados de 2 cm
  • 1 chorrito de zumo de limón
  • 300 g de agua
  • 6 - 7 cucharadas de azúcar

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 255.9 kcal / 1069.6 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 31.6 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...