Wersje kompatybilne
Pera al caramelo con crema y canutillo crujiente
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Canutillos
- 65 g de azúcar
- 65 g de mantequilla
- 2 claras de huevo
- 65 g de harina
- 1 pellizco de sal
Crema a la canela
- 1 hoja de gelatina
- 500 g de leche
- 80 - 100 g de azúcar
- 4 yemas de huevo
- 25 g de maicena
- 10 g de harina
- 1 cucharadita de canela molida
- 150 g de nata (35% de grasa)
Peras caramelizadas
- 6 peras conferencia (peladas, sin pepitas) cortadas en dados de 2 cm
- 1 chorrito de zumo de limón
- 300 g de agua
- 6 - 7 cucharadas de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1069.6 kJ / 255.9 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta Bellini
24h
Salsa bearnesa (Espesar)
20 min
Merengue suizo
10 min
Tiramisú
5h 20min
Cochinillo con chucrut y salsa de mandarina
27 godz. 30 min
Cheesecake de albaricoques y frambuesas
5h 30min
Panna cotta de piña colada
2h 20min
Tartaletas con panna cotta y cerezas
2 Std. 45 Min
Mousse de chocolate blanco y fresa para dos
2h 20min
Postre de queso fresco y cerezas
1h 45min
Tarta de requesón y fresas
6 Std. 20 Min
Panna cotta de yogur con salsa de albaricoques
6h 30min