
Urządzenia i Akcesoria
Pera al caramelo con crema y canutillo crujiente
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 raciones
Składniki
Canutillos
-
de azúcar65 g
-
de mantequilla65 g
-
claras de huevo2
-
de harina65 g
-
de sal1 pellizco
Crema a la canela
-
hoja de gelatina1
-
de leche500 g
-
de azúcar80 - 100 g
-
yemas de huevo4
-
de maicena25 g
-
de harina10 g
-
de canela molida1 cucharadita
-
de nata (35% de grasa)150 g
Peras caramelizadas
-
peras conferencia (peladas, sin pepitas) cortadas en dados de 2 cm6
-
de zumo de limón1 chorrito
-
de agua300 g
-
de azúcar6 - 7 cucharadas
Wartości odżywcze na 1 ración
Kalorie
255.9 kcal /
1069.6 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
31.6 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Postres de Navidad
13 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania