Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 350 g de harina de repostería
- 1 cucharadita rasa de sal
- 20 g de azúcar
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 70 g de mantequilla fría (en trozos pequeños)
- 60 g de manteca de cerdo fría (en trozos pequeños)
- 70 g de agua fría
Relleno
- 500 g de cerezas
- 500 g de albaricoques frescos maduros
- 50 g de azúcar (y un poco más para espolvorear)
- 1 cucharadita rasa de canela molida
- 20 g de maicena
- 3 cucharadas de leche (para sellar los bordes y pintar la masa)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1574 kJ / 376 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 52.4 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 202.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho de manzana
1h
Tarta de Linz (Linzertorte)
1h
Tarta de cerezas
2h
Brownie de cerezas y nueces pacanas
30 min
Charlota de albaricoques con crema de limón
13 Std.
Mierensinas
1 godz. 10 min
Bizcocho con fresas y nata
2h
Tarta de mandarinas
2h 45min
Tarta de requesón y fresas
6h 20min
Strudel de manzana
1 godz. 20 min
Tarta de melocotón
1h 15min
Tarta de naranja
5h