Quiche de chocolate y vainilla (sin gluten)

Quiche de chocolate y vainilla (sin gluten)

3.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 raciones

Składniki

Masa sablé
  • 120 g de azúcar
  • 175 g de harina de arroz casera o certificada sin gluten
  • 100 g de harina de maíz sin gluten Special Line®
  • 150 g de mantequilla fría, en trozos
  • 3 yemas de huevo
  • ½ cucharadita de levadura química en polvo (opcjonalnie) (consultar lista FACE)
Crema
  • 750 g de leche entera
  • 130 g de azúcar
  • 1 chorrito de vainilla líquida
  • 3 huevos
  • 50 g de fécula de maíz certificada sin gluten
  • 10 g de cacao puro en polvo (consultar lista FACE)

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 333 kcal / 1393 kJ
Białko 6.26 g
Tłuszcz 16.76 g
Węglowodany 39.36 g
Błonnik 0.33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...