Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Wasser, lauwarm
- 1 TL Zucker
- 30 g frische Hefe
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ TL Salz
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 2 Peperoni, rot, in Stücken
- 2 Peperoni, grün, in Stücken
- 400 g Mett
- 2 EL Fenchelsaat
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 8 Prisen Pfeffer
- 1 TL geriebene Zitronenschale, Bio
- 1 Dose Pizzatomaten (400 g)
- 4 EL Kapern, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4235 kJ / 1011 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 47 g
Alternatywne przepisy
Sizilianischer Nudelschnecken-Auflauf
6h 30min
Chawan Mushi – Japanischer Eierstich mit Garnelen
35 min
Trofie
1 godz.
Focaccia mit Salami und Feigen
2h 30min
Focaccia mit Käse-Oliven-Creme
2sa 10 dk
Gefüllte Focaccia Quattro Formaggi
2h 30min
Focaccia mit Salsiccia
2 Std.
Pizza mit Pancetta, Tomaten und Büffel-Mozzarella
4h
Pasta alla Putanesca
45min
Focacce mit Oliven
2 Std.
Pizza Margherita mit Bier
2sa 10 dk
Pizza auf römische Art
1h 40min