Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ EL Fenchelsamen
- 1 ½ TL Salz
- 6 Prisen Pfeffer
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 160 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Zitrone, Bio, 1 TL Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- 500 g Lachsfilet, frisch, mit Haut
- 500 g Kabeljaufilet, frisch, mit Haut
- 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- Wasser zum Einlegen
- 2 Fenchelknollen, klein, in Spalten
- 3 EL Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2908 kJ / 694 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 54 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spanische Pizza
1 Std. 20 Min
Rotbarsch mit Roter Mojo
1 Std.
Nudeln mit Garnelen-Spießchen, Peperoni-Käsecreme und Zuckererbsen
20min
Seelachs mit Kaiserschoten und Kräuteröl
45min
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35 min
Gefüllte Hähnchenbrustfilets
45min
Lachs mit Pak Choi und Ponzusauce
13 godz. 30 min
Hähnchenunterschenkel mit Pflaumenglasur
40 min
Rindersteaks mit Kartoffelplätzchen und Rucolasalat
9 Std.
Kalbsmedaillons mit Sauce Béarnaise und Fingermöhren
1 Std.
Entenbrust mit Roter Bete und Kartoffelgratin
1 Std. 20 Min
Kabeljau mit Olivenkruste und Ofengemüse
1 Std.