Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Olivenöl zum Einfetten
- 650 g Wasser
- 1 TL Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz
- 300 g Kalbfleisch (aus dem Rücken), geputzt
- 5 Prisen Pfeffer
- 30 g Weißweinessig
- 30 g Kapern (Nonpareille), abgetropft
- 100 g Oliven, schwarz, entsteint
- 180 g Thunfisch, in Öl, abgetropft
- 50 g Rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 3076 kJ / 734 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Tomaten-Focaccia
2 Std. 10 Min
Focaccia mit Salami und Feigen
2h 30min
Focaccia mit Rosmarin
2h 30min
Rindercarpaccio mit Thunfisch-Limetten-Creme
9 Std.
Focaccia mit dicken Bohnen, Pancetta und Pecorino
2 Std. 10 Min
Focaccine
2h
Panna cotta mit Espresso-Karamell
5 Std.
Focaccia mit Thymian
1h 55min
Garnelencocktail
30min
Focaccia mit Rosmarin
1 godz.
Focaccia auf apulische Art
1 Std. 40 Min
Focaccia mit Kirschtomaten
2h 45min