
Urządzenia i Akcesoria
Blätterteig-Pasteten (mediterran)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Stück
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Blätterteig (270 g, 24 x 40 cm), aus der Kühltheke, z.B. von Tante Fanny1 Packung
-
Bergkäse in Stücken150 g
-
Artischockenherzen (Abtropfgew. 165 g), abgetropft1 Dose
-
Schmand200 g
-
Eier2
-
Basilikum in feinen Streifen20 Blätter
-
Oregano, getrocknet¼ TL
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer½ TL
-
getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft60 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
414 kcal /
1731 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
5.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Silvester-Buffet!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy