Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 1 Packung Blätterteig (270 g, 24 x 40 cm), aus der Kühltheke, z.B. von Tante Fanny
- 150 g Bergkäse, in Stücken
- 1 Dose Artischockenherzen, (Abtropfgew. 165 g), abgetropft
- 200 g Schmand
- 2 Eier
- 20 Blätter Basilikum, in feinen Streifen
- ¼ TL Oregano, getrocknet
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 60 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1731 kJ / 414 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomaten-Mascarpone-Quiche
1h 30min
Blätterteigmuffins mit Lachs und Avocado
35 min
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5h
Räucherlachs-Pizza
1 godz.
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1h 45min
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1h 40min
Tomaten-Basilikum-Quiche mit Hähnchen
1 godz.
Spinat-Gorgonzola-Pizza
1h 45min
Paprika-Ricotta-Quiche
2 Std.
Quiche mit Ziegenkäse
1h 25min
Knusprige Spinattaschen mit Roquefort
25 min
Crespelle
1h 30min