Focaccia mit Sardellen
TM6 TM5

Focaccia mit Sardellen

4.5 (21 ocen)

Składniki

Teig

  • 260 g Wasser, lauwarm
  • 1 TL Zucker
    lub 1 TL Backmalz
  • ½ Würfel frische Hefe (20 g)
    lub 1 Pck. Trockenhefe
  • 20 g Olivenöl
  • 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 1 ½ TL Salz

Belag

  • 1 Knoblauchzehe
  • 2 Stängel Petersilie, abgezupft
  • 1 Prise Oregano, getrocknet
  • 10 g Olivenöl
  • 100 - 150 g Sardelle,ganz, frisch (oder andere kleine Fische)
  • 5 - 6 Cherrytomaten, halbiert
  • ½ TL Salz
  • 1 Prise Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
2611 kJ / 624 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
101 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
5.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy