Focaccia mit Sardellen

Focaccia mit Sardellen

4.5 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 Stücke

Składniki

Teig
  • Wasser lauwarm
    260 g
  • Zucker
    1 TL
    1 TL Backmalz
  • frische Hefe (20 g)
    ½ Würfel
    1 Pck. Trockenhefe
  • Olivenöl
    20 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Salz
    1 ½ TL
Belag
  • Knoblauchzehe
    1
  • Petersilie abgezupft
    2 Stängel
  • Oregano, getrocknet
    1 Prise
  • Olivenöl
    10 g
  • Sardelle,ganz, frisch (oder andere kleine Fische)
    100 - 150 g
  • Cherrytomaten halbiert
    5 - 6
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 624 kcal / 2611 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 101 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...