Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- ¼ TL Zucker
- 100 g Wasser
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz
- 100 g Olivenöl
- 1 Eigelb (Kl. M)
- 4 rote Paprika, geviertelt
- 2 gelbe Paprika, geviertelt
- 4 Zwiebeln, halbiert
- 4 EL Kapern
- 2 Prisen Meersalz
- 3 Prisen Pfeffer
- 12 Sardellenfilets, in Öl, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 953 kJ / 227 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Marinierte Möhren
2h 35min
Fisch im Päckchen
1h 10min
Tomato Tonnato
15 min
Vol-au-vents mit Kabeljau
50min
Champignonköpfe à la Provence
1h
Blätterteig-Pasteten (mediterran)
1h
Herzhafte Profiteroles
1h
Kartoffel-Rosmarin-Gebäck
2h 20min
Thunfisch-Oliven-Empanaditas
2h 15min
Pilzza
1h 20min
Gefüllte Champignons mit Manchego
40min
Pizza auf römische Art
1h 40min