Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy i miski
- 175 g mleka, w temp. pokojowej
- 80 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 2 jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania baranka)
- 430 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ¼ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 11514 kJ / 2750 kcal
- Białko
- 67 g
- Węglowodany
- 436 g
- Tłuszcz
- 85 g
- Tłuszcz nasycony
- 50 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 832 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Halloweenowe mleczne bułki
5h
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2h 45min
Babka marmurkowa ze szpinakiem
1 Std. 30 Min
Chlebki do żurku
2 Std. 40 Min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 Std. 10 Min
Bezowe duszki
3h
Domek z piernika
5h 30min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Chleb-pająk
2 godz. 55 min
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6h 50min
Baranek wielkanocny
1 Std. 30 Min
Zielony tort biszkoptowy (green ombre naked cake)
3h