Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 70 g orzechów włoskich, łuskanych
Krem budyniowy
- 500 g mleka
- 80 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 50 g mąki tortowej
- 2 jajka
Ciasto
- 150 g mleka
-
50
g sosu karmelowego
lub 50 g płynnego karmelu - 300 g masy kajmakowej
- 36 - 45 biszkoptów lady fingers (patrz wskazówka)
Bita śmietana
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
- 20 g cukru pudru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1799.6 kJ / 429.8 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mroźne ciasto kokosowe
5h 15min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4h 30min
Ciasto wielkanocna krówka
7 godz.
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6h 30min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9h 5 min
Przekładaniec na bogato
2h 35min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1sa 10 dk
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.
Ciasto Snikers
26 Std.
Ciasto Rafaello
8 godz. 30 min
Kopiec kreta
3 godz. 20 min