Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami

Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami

4.5 275 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

  • 60 - 70 g orzechów włoskich, łuskanych
Krem budyniowy
  • 500 g mleka
  • 80 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 50 g mąki tortowej
  • 2 jajka
Ciasto
  • 150 g mleka
  • 50 g sosu karmelowego
    50 g płynnego karmelu
  • 36 - 45 biszkoptów lady fingers (patrz wskazówka)
  • 300 g masy kajmakowej
Bita śmietana
  • 20 g cukru pudru
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 429.8 kcal / 1799.6 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 21.9 g
Węglowodany 49.1 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...