Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
TM6 TM5

Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami

4.5 (248 ocen)

Składniki

  • 60 - 70 g orzechów włoskich, łuskanych

Krem budyniowy

  • 500 g mleka
  • 80 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 50 g mąki tortowej
  • 2 jajka

Ciasto

  • 150 g mleka
  • 50 g sosu karmelowego
    lub 50 g płynnego karmelu
  • 300 g masy kajmakowej
  • 36 - 45 biszkoptów lady fingers (patrz wskazówka)

Bita śmietana

  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
  • 20 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1799.6 kJ / 429.8 kcal
Białko
8.9 g
Węglowodany
49.1 g
Tłuszcz
21.9 g
Błonnik
0.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy