
Urządzenia i Akcesoria
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
-
60 - 70 g orzechów włoskich, łuskanych
Krem budyniowy
-
500 g mleka
-
80 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
50 g mąki tortowej
-
2 jajka
Ciasto
-
150 g mleka
-
50 g sosu karmelowego
-
36 - 45 biszkoptów lady fingers (patrz wskazówka)
-
300 g masy kajmakowej
Bita śmietana
-
20 g cukru pudru
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
429.8 kcal /
1799.6 kJ
Białko
8.9 g
Tłuszcz
21.9 g
Węglowodany
49.1 g
Błonnik
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska