Urządzenia i Akcesoria
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
-
60 - 70 g orzechów włoskich, łuskanych
Krem budyniowy
-
500 g mleka
-
80 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
50 g mąki tortowej
-
2 jajka
Ciasto
-
150 g mleka
-
50 g płynnego karmelu50 g sosu karmelowego
-
36 - 45 biszkoptów lady fingers (patrz wskazówka)
-
300 g masy kajmakowej
Bita śmietana
-
20 g cukru pudru
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8.9 g
Kalorie
1799.6 kJ /
429.8 kcal
Tłuszcz
21.9 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
49.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8 Std.
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4 Std. 30 Min
Przekładaniec cytrynowy
6 Std. 30 Min
Ciasto wielkanocna krówka
7 Std.
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 Std. 30 Min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 Std. 5 Min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4 Std. 30 Min
Przekładaniec na bogato
2 Std. 35 Min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 Std. 20 Min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 Std. 15 Min
Sernik jogurtowy
8 Std.
Ciasto Rafaello
8 Std. 30 Min