
Urządzenia i Akcesoria
Torcik z bezą i truskawkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji
Składniki
Beza
-
cukru100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
białka2
Biszkopt
-
jajka2
-
cukru60 g
-
żółtka2
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
mąki tortowej85 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczkę
-
migdałów, w płatkach1 - 2 łyżki
-
oleju30 g
Przełożenie
-
truskawek, świeżych przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki250 g
-
cukru pudru30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
358.3 kcal /
1499.1 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
22.1 g
Węglowodany
37.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
65 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami
4 godz.
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 godz. 55 min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 godz. 20 min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 godz.
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Ciasto Snikers
26 godz.
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 godz. 10 min
Torcik truskawkowo-serowy na zimno
6 godz. 30 min
Tartaletki z truskawkami
1 godz. 20 min
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 godz. 20 min
Ciasto zebra
1 godz. 35 min