
Urządzenia i Akcesoria
Torcik z bezą i truskawkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji
Składniki
Beza
-
100 g cukru
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 białka
Biszkopt
-
2 jajka
-
60 g cukru
-
2 żółtka
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
85 g mąki tortowej
-
1 łyżeczkę proszku do pieczenia
-
1 - 2 łyżki migdałów, w płatkach
-
30 g oleju
Przełożenie
-
200 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
30 g cukru pudru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
358.3 kcal /
1499.1 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
22.1 g
Węglowodany
37.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
65 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska