
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Piana z białek
- 100 g cukru pudru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Biszkopt
- masło, ilość do natłuszczenia tortownicy
- 2 jajka
- 60 g cukru
- 60 g mąki tortowej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki migdałów, w płatkach
Torcik
- 200 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół, plus kilka plasterków do dekoracji
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- 60 g cukru pudru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto zebra
1h 35min
Ciasto z pianką truskawkową
6h 25min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2hod.
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1hod. 15min
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
50 Min
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2hod. 20min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1hod. 10min
Tort truskawkowo-serowy
2 godz. 50 min
Tartaletki z truskawkami
1hod. 20min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2 godz. 50 min
Trzykolorowe muffinki
1h 35min