Torcik z bezą i truskawkami

Torcik z bezą i truskawkami

3.9 105 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji

Składniki

Beza
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 białka
Biszkopt
  • 2 jajka
  • 60 g cukru
  • 2 żółtka
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 85 g mąki tortowej
  • 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
  • 1 - 2 łyżki migdałów, w płatkach
  • 30 g oleju
Przełożenie
  • 200 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 30 g cukru pudru

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 65 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 1499.1 kJ / 358.3 kcal
Tłuszcz 22.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 37.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...