Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ente
- 1 Ente (ca. 1600 g)
- 2 TL Salz
- 2 TL Pfeffer
Füllung und Fertigstellung
- 500 g Zwiebeln, davon 300 g halbiert, 200 g in Spalten
- 30 g natives Olivenöl
- 180 g Schinkenwürfel
- 200 g Bratwurst, roh, ohne Darm
- 1 Ei
- 80 g Entenleber, in Stücken
- 20 g Paniermehl
- 1 Schwarzer Trüffel aus dem Glas, in Stücken
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 2 EL Rinderfond
- 2 EL Weinbrand
- 2000 g Wasser
- 3 - 4 reife Tomaten (500-600 g), geschält, in Stücken
- 2 rote Paprika (ca. 500 g), in Streifen
- 2 grüne Paprika (ca. 500 g), in Streifen
- 6 Knoblauchzehen, in Scheiben
- 100 g Weißwein (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leber mit Spitzpaprika (杭椒炒猪肝)
20 min
Schinkenbraten mit Süß-Saurer-Sauce
1 godz. 20 min
Gefüllter Schweinenacken mit Sauerkraut und Kartoffeln
3 Std. 30 Min
Putenkeulen im Speckmantel mit Kartoffeln
1óra 40p
Marinierte Schweinenackensteaks
2h 30min
Rahmsauerkraut mit Kasseler Rippchen
1h 30min
Rippchen mit Sauerkraut (排骨炖酸菜)
45 min
Schweinehaxen mit Kartoffeln und Malzsauce
2h
Knuspriger Schweinebauch
3h
Leber Berliner Art (Berlin)
50min
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1 godz.
Kaninchen in Barolosauce
1 godz. 15 min