Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva
- 250 g de cebolla en juliana
- 250 g de pimiento rojo en juliana
- 150 g de pimiento verde en juliana
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 1 - 2 hojas de laurel secas
- 100 g de vino blanco
- 500 g de patatas (en rodajas de aprox. 2 mm)
- 1 - 2 cucharadas de aceite de oliva
- 2 chicharros (aprox. 500 g c/u)
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1952 kJ / 467 kcal
- Białko
- 39.41 g
- Węglowodany
- 21.17 g
- Tłuszcz
- 22.28 g
- Błonnik
- 5.06 g
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con congrio y almejas
25min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30min
Tortillas a la francesa rellenas de pisto lucense
30min
Rodaballo con patatas panadera
40min
Merluza a la gallega
40min
Congrio con guisantes y mejillones
35min
Palometa con salsa de tomate y pimientos
30min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55min
Chipirones rellenos
1h 10min
Merluza rellena con ajada de gambas
40min
Bacalao fresco con ajada
30min
Bonito encebollado (Cantabria)
1h 10min