Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva
- 250 g de cebolla en juliana
- 250 g de pimiento rojo en juliana
- 150 g de pimiento verde en juliana
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 1 - 2 hojas de laurel secas
- 100 g de vino blanco
- 500 g de patatas (en rodajas de aprox. 2 mm)
- 1 - 2 cucharadas de aceite de oliva
- 2 chicharros (aprox. 500 g c/u)
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1952 kJ / 467 kcal
- Białko
- 39.41 g
- Węglowodany
- 21.17 g
- Tłuszcz
- 22.28 g
- Błonnik
- 5.06 g
Alternatywne przepisy
Bacalao con berza y garbanzos
50min
Besugo con patatas panadera
1h
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 min
Bonito a la riojana
50min
Menestra de verduras al estilo de Navarra
1h
Tortillas a la francesa rellenas de pisto lucense
30min
Besugo a la espalda
25 min
Merluza a la koskera
45min
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1h 10min
Merluza rellena con ajada de gambas
40min
Bonito encebollado (Cantabria)
1h 10min
Vieiras "Rias baixas"
1h 10min