Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di cipolla
- 100 g di pancetta di maiale a cubetti
- 350 g di piselli surgelati
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
-
1
cucchiaio di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale - 350 g di pasta tipo ditalini
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 74.4 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie al pomodoro
50 分钟
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45min
Pasta e lenticchie
50 分钟
Pasta patate e speck
40min
Pasta e fagioli alla napoletana
40min
Pasta risottata con zucca e piselli
40min
Pasta patate e provola
55min
Pasta e patate con provola
1h
Bucatini con i cavolfiori (Pasta chi vruccoli)
1h
Pasta e piselli
35min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Ziti con ragù alla napoletana
1小时 30 分钟