Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 brins de persil frais, feuilles lavées et séchées
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 gousse d'ail
- 30 g échalote
- 1000 g de palourdes fraîches, nettoyées
- 400 g d'eau, jusqu’à l’obtention de 750 g de liquide
- 1 c. à café de sel
- 100 g de tomates-cerises, coupées en deux
- 1 pincée de poivre noir, fraîchement moulu
- 350 g de pâtes sèches, type farfalle, d’excellente qualité
- 15 g de pignons de pin entiers
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin dauphinois
50min
Lasagnes classiques
2 Std. 5 Min
Mayonnaise à l'ail
10 Min
Sauce béchamel
15 Min
Haricots verts au thym
1 Std. 10 Min
Vinaigrette balsamique aux myrtilles
5 Min
Gratin de pommes de terre
1 Std. 10 Min
Pizza aux légumes
2 Std. 5 Min
Pizzoccheri à la mode du Val Poschiavo
1 Std. 30 Min
Curry de poulet
35min
Ragoût de bœuf
1 Std. 50 Min
Crevettes au curry
35min