Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pommes de terre
- 600 d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 1000 g de pommes de terre nouvelles
- ½ c. à café de sel, nach Geschmack
Sauce
- 40 g d'oignons, halbiert
- 1 c. à soupe de moutarde à l'ancienne, nach Geschmack
- 20 g d'huile de tournesol
- 50 g de vinaigre aromatisé aux herbes
- 70 g de mayonnaise
- 50 g de crème fraîche
- un peu de poivre, moulu, nach Belieben
- 1 oignon en botte mit dem Grün, in Ringen (3 mm)
Décoration
- ½ bouquet de persil plat frais, Blätter abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1551.1 kJ / 370.4 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau oignons-fromage
1h 15min
Pommes de terre en robe des champs
30min
Salade de pommes de terre
1h 5min
Salade pommes-carottes
5min
Salade de cornettes
30min
Salade de concombre à la mortadelle
10min
Cornettes à la viande hachée
30min
Salade de cervelas au fromage
10min
Salade de haricots verts aux lardons
40min
Gâteau à la crème
45min
Sauce à salade moutarde-balsamique
10min
Sauce à salade à la française
20min