Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boulettes de viande
- 40 g de pain frais ou rassis, en morceaux
-
80
g de lait
lub 80 g d'eau - 6 - 12 branches de persil plat frais, effeuillé
- 1 gousse d'ail
- 400 g de viande de bœuf hachée
- 2 œufs
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre noir, moulu
- un peu d'huile végétale pour graisser le Varoma
Sauce tomate et finition
- 1 gousse d'ail
- 50 - 80 g d'oignons, coupés en deux
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 600 g de tomates concassées en conserve
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre noir, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1472.7 kJ / 352 kcal
- Białko
- 26.4 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crevettes au curry
35min
Émincé à la zurichoise
50 min
Lasagnes
2 Std.
Piccata de poulet sur ratatouille
40min
Gratin de pappardelle sauce bolognaise et ricotta
1 Std. 30 Min
Stroganoff
45min
Tiramisu stracciatella
2 Std. 30 Min
Sauce à l’ail
15min
Ragoût de bœuf
1 Std. 50 Min
Sauce bolognaise
3 godz. 15 min
Boulettes sur purée Parmentier
1h
Sauce tomate pour tous les jours
30min