Mini pad Thai frittatas

Mini pad Thai frittatas

4.2 40 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • olive oil spray for greasing
  • vermicelli noodles
    50 g
  • water for steaming
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • skinless chicken thigh fillets cut into pieces (2 cm)
    300 g
  • medium raw prawns peeled, cleaned and cut into thirds
    12
  • spring onions/shallots trimmed and cut into slices
    3
  • fresh coriander leaves and stalks roughly chopped
    20 sprigs
  • palm sugar (2 cm)
    1 cube
  • eggs
    5
  • fish sauce
    2 tbsp
  • lime juice
    1 tbsp
  • salt (optional)
    ⅛ tsp
  • dried chilli flakes
    ½ tsp
  • oil
    20 g
  • sweet chilli sauce to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1174.5 mg
Białko 24.4 g
Kalorie 1132.4 kJ / 269.6 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...