![Twice-cooked pork belly with lentils Twice-cooked pork belly with lentils](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/72470641-CD3F-4123-9711-22A2489D457D/Derivates/c55ea923-194e-4482-939e-2ccedda8f6c3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 star anise
- 50 g Chinese cooking wine
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 2 tsp Chinese five spice
- ½ tsp sesame oil
- 700 g water, plus extra water for steaming
- 800 - 1100 g boneless pork belly, rind on
- 1 - 2 pinches salt, to taste, plus extra for sprinkling
- 2 pears (large), cut into halves and cored
- 2 tsp white sugar
- 120 g red onion, cut into pieces
- 1 tbsp oil
- ½ tsp cumin seeds
- 1 beetroot, peeled and cut into quarters
- 800 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 3 tsp red wine vinegar
- 5 - 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4109.7 kJ / 978.5 kcal
- Białko
- 69.4 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 51.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.9 g
- Błonnik
- 13.6 g
- Sód
- 333 mg
Alternatywne przepisy
Lemon and lamb pie with filo topping
2 Std. 40 Min
Pork in green pepper and cognac sauce
50 Min
Gluten free pasta
50 Min
Prawn and mushroom crepes
50 Min
Lamb shanks with risoni and feta
3 Std. 50 Min
Sweet and sour pork ribs
35min
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2h
Seafood and corn chowder
40 Min
Chinese five spice beef cheeks
4 Std. 25 Min
Gluten free chicken and leek pies
3 Std. 20 Min
Pork san choy bau
25 Min
Mongolian lamb hot pot
3 Std. 25 Min