![Vindaloo pork Vindaloo pork](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/29AC3468-D1E3-434C-9775-C898A8B68AA3/Derivates/EE6B65DF-864C-4C33-B086-B0D54D079D1F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry mix
- 2 tsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 2 cm cinnamon quill
- 4 whole cloves
- 2 cardamom pods
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp dried chilli flakes
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 6 garlic cloves
- ½ tsp ground turmeric
- 1 pinch salt
- 1 tbsp olive oil
- 2 tsp apple cider vinegar
Pork belly
- 1000 g pork belly meat, boned and scored
- 2 brown onions (approx. 240 g), cut into halves
- 2 - 3 fresh bird's eye chillies, trimmed and cut into pieces
- 30 g olive oil
- 8 fresh curry leaves
- 1 tbsp soft dark brown sugar
- 1400 g water
- 1 tsp salt, plus extra for seasoning
- 200 g basmati rice
- 1 tsp black mustard seeds (see Tips)
- 50 g roasted unsalted cashew nuts, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4119.8 kJ / 980.8 kcal
- Białko
- 57.2 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 60.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1024.5 mg
Alternatywne przepisy
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Spiced lamb roast
29 Std. 50 Min
Beef rendang
1 godz. 55 min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Pork vindaloo
2h 20 min.
Chicken korma
45 Min
Tandoori chicken
1 Std. 35 Min
Thai green chicken curry
30 min
Quick massaman beef curry
40 Min
Coconut lamb curry
2h
Beef and potato massaman curry
2 Std. 10 Min