![Gluten free Worcestershire sauce Gluten free Worcestershire sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/019EF377-BAF6-4DA6-8FDC-0DF661B794F5/Derivates/7057EEDE-BDD4-492A-A3B9-A8F9D9F53C1A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 200 g apple cider vinegar
- 150 g golden syrup
- 40 g molasses
- 60 g tamari
- ½ tsp ground allspice
- 1 pinch ground cloves
- 3 pinches ground cayenne pepper
- ½ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 2823 kJ / 672 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 153.35 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4.77 g
- Sód
- 4419 mg
Alternatywne przepisy
Curried almonds
25min
Peanut butter
5 min
Tomato ketchup
1h 10min
Butter
10 min
Chai tea powder
10 min
Garlic paste
20min
Marinated feta cheese
170 Std.
Traditional Worcestershire sauce
35min
Golden syrup
55 min
Rosemary and sea salt crackers
35min
Tomato paste
2h 20min
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min