Bärlauchpalatschinken mit Lammhaschee und Sauerrahmdip

Bärlauchpalatschinken mit Lammhaschee und Sauerrahmdip

4.5 11 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Dinkelkörner
    180 g
  • Bärlauchblätter, frisch grob geschnitten
    80 g
  • Dinkelmehl
    40 g
    40 g Weizenmehl, glatt
  • Milch
    390 g
  • Eier (Größe M)
    3
  • Kräutersalz
    2 ¼ TL
  • Sauerrahm
    100 g
  • Ziegenfrischkäse
    100 g
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen und 1 Prise für den Dip
    ½ TL
  • Lammfleischwürfel, sehnenfrei (ca. 3 cm)
    550 g
  • Karotten in Stücken
    120 g
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • Kapern, gesalzen
    1 TL
  • Butter zum Ausbacken
  • Tomatenmark
    20 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • frische Champignons in Scheiben (2-3 mm)
    250 g
  • Kürbiskernöl (opcjonalnie) zum Dekorieren
    etwas

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 793 kcal / 3323 kJ
Białko 51 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...