Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- Grieß zum Ausstreuen
- 2 Bio-Orangen
- 100 g getrocknete Marillen, entsteint
- 70 g Zucker
- 20 g Vanillezucker
- 2 Eier
- 120 g Weizenmehl, glatt
- 30 g Maisstärke
- 1 TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1698 kJ / 406 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Weinteig
1h 15min
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2 godz.
Schoko-Kokos-Torte
3h 10min
Kren, milchsauer vergoren
72h 25min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 godz. 5 min
Orangen-Sauerrahm-Torte
5h 30min
Rote Rüben Salat mit Schafs-Joghurt
1h
Marillenkuchen
1h 30min
Gewürz-Gugelhupf mit Walnüssen und Cranberrys
1h 30min
Buchteln mit Zwiebel-Speck-Fülle
2 godz.
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10min