Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Schlagobers
- 250 g Milch
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- ½ Bio-Orange, Schale abgerieben
- 40 g Grieß (z.B. Nockerlgrieß)
- 1 Msp. Salz
- 120 g Zucker
- 2 Gelatineblätter
- 600 g Quitten
- 1 TL Maisstärke
- 200 g Apfelsaft
- 200 g Weißwein
- 1 Bio-Zitrone, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- 2 Nelken
- 1 Zimtstange, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2309 kJ / 552 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Kumquats mit Schwips
2h
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2 Std. 30 Min
Zwetschkenkoch mit Schneenockerln
50min
Soufflierte Zwetschken
40 min
Marillenröster
30 Min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Marillensüppchen mit gebackenen Grießnockerln
1 godz. 50 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Quittengelee mit Orangenblütenwasser
5 Std. 50 Min