Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de cebolla en aros
- 1 diente de ajo en láminas
- 100 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 50 g de vino blanco
- 1 - 2 rodajas de bonito fresco salpimentado (aprox. 800 g)
- 250 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2263 kJ / 541 kcal
- Białko
- 50.8 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Marmitako para dos
30 Min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 min
Bonito a la riojana
50 Min
Pimientos de piquillo en conserva rellenos de carne
1 Std.
Calamares en su tinta
1h 5min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 Min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 Min
Bonito en escabeche
24 Std. 25 Min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45 Min
Bonito con salsa de tomate, alcaparras y aceitunas
25 min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40 Min
Marmitako
40 Min