Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de cebolla en aros
- 1 diente de ajo en láminas
- 100 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 50 g de vino blanco
- 1 - 2 rodajas de bonito fresco salpimentado (aprox. 800 g)
- 250 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2263 kJ / 541 kcal
- Białko
- 50.8 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30min
Rollo de bonito
1h 10min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 min
Txangurro
1h 10min
Bonito a la riojana
50min
Marmitako
40min
Calamares en su tinta
1 Std. 5 Min
Marmitako para dos
30min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Bonito en escabeche
24 Std. 25 Min
Bonito con salsa de tomate, alcaparras y aceitunas
25min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45 min