Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de langostinos crudos sin pelar
- 80 g de aceite de oliva
- 500 g de agua
- 200 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de zanahoria en trozos
- 60 g de pimiento verde
- 1 - 2 cucharaditas de pimentón
- 500 g de pulpo cocido en rodajas de 1 cm
- 800 g de fabes cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 cucharadita de sal
- 200 g de caldo de pescado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1915 kJ / 457 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 1083.8 mg
Alternatywne przepisy
Garbanzos con almejas para dos
50 min
Patatas guisadas con gambones
1 Std.
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 Min
Potaje de Cuaresma con langostinos
50 min
Guiso de judías blancas con sepia
50 min
Alubias con gambas
20 Min
Fabes con almejas
30 min
Sopa de berberechos y gambones
50 min
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
1 Std.
Marmitako de pulpo
40 Min
Arroz caldoso para dos
1 godz. 10 min
Potaje de garbanzos con kale y gambones
40 Min