Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de langostinos crudos sin pelar
- 80 g de aceite de oliva
- 500 g de agua
- 200 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de zanahoria en trozos
- 60 g de pimiento verde
- 1 - 2 cucharaditas de pimentón
- 500 g de pulpo cocido en rodajas de 1 cm
- 800 g de fabes cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 cucharadita de sal
- 200 g de caldo de pescado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1915 kJ / 457 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 1083.8 mg
Alternatywne przepisy
Potaje de Cuaresma con langostinos
50min
Marmitako de pulpo
40 min
Guiso de judías blancas con sepia
50min
Guiso "mar y tierra"
50min
Alubias con gambas
20 min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Guiso de cigalitas, setas y garbanzos
45 min
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
1óra
Garbanzos con almejas para dos
50min
Fabes con almejas
30min
Guiso marinero
1h 20min
Arroz con pulpo
45 min