Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 dientes de ajo
- 70 g de pimiento verde
- 100 g de cebolla roja
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 2 cucharaditas de pulpa de pimiento choricero
- 600 g de patatas peladas y en trozos (4 cm)
- 400 g de caldo de pescado
- ½ cucharadita de sal
- 500 g de pulpo cocido en trozos
- 2 ramitas de perejil fresco (solo las hojas) picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 903 kJ / 216 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Garbanzos con almejas para dos
50min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45min
Fabes con pulpo
45min
Guiso de judías blancas con sepia
50min
Fabes con almejas
30min
Marmitako de caballa
50min
Marmitako
40min
Guiso de cigalitas, setas y garbanzos
45min
Marmitako para dos
30min
Arroz negro de chipirones con verduras
1 Std. 20 Min
Fideuá negra de calamares
45min
Arroz con pulpo
45min