Pasta con chipirones y setas al ajillo

Pasta con chipirones y setas al ajillo

4.1 105 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 raciones

Składniki

  • 2 - 3 dientes de ajo
  • 6 - 7 ramitas de perejil fresco (y las hojas de unas ramitas más, picadas para espolvorear)
  • 40 g de aceite de oliva
  • 200 g de chipirones troceados congelados (previamente descongelados y escurridos)
  • 200 g de setas frescas variadas
  • 700 g de agua
  • 1 pastilla de caldo
  • ½ cucharadita de sal
  • 300 g de pasta corta seca (tipo farfalle)

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 267.2 kcal / 1116.5 kJ
Białko 12.2 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 36.6 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...