Urządzenia i Akcesoria
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
chorizo peeled, sliced (5 mm)200 g
-
large raw prawns, peeled300 g
-
fresh baby spinach125 g
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)80 g
-
garlic cloves2
-
quick polenta (5-8 minutes cooking time)200 g
-
boiling water750 g
-
milk250 g
-
fine sea salt1 tsp
-
olive oil1 Tbsp
-
unsalted butter diced60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1480 mg
Białko
40 g
Kalorie
2816 kJ /
675 kcal
Tłuszcz
39 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1 godz. 40 min
Sweet Rice
1 godz.
Lamb Meatballs with Couscous and Mint Yoghurt
40 min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 godz.
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Salmon and Fennel Risotto
25 min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40 min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Lentil and Pancetta Stew
1 godz.
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 godz.
Seafood Risotto
40 min