Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach

Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach

4.4 77 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • chorizo peeled, sliced (5 mm)
    200 g
  • large raw prawns, peeled
    300 g
  • fresh baby spinach
    125 g
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    80 g
  • garlic cloves
    2
  • quick polenta (5-8 minutes cooking time)
    200 g
  • boiling water
    750 g
  • milk
    250 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • olive oil
    1 Tbsp
  • unsalted butter diced
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 675 kcal / 2816 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 40 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 1480 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...