Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g chorizo, peeled, sliced (5 mm)
- 300 g large raw prawns, peeled
- 125 g fresh baby spinach
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 200 g quick polenta (5-8 minutes cooking time)
- 750 g boiling water
- 250 g milk
- 1 tsp fine sea salt
- 1 Tbsp olive oil
- 60 g unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2816 kJ / 675 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 1480 mg
Alternatywne przepisy
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1h 40min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1 godz. 30 min
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30 min
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
4h 45min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce
1 godz.
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Mixed Meat Stew with Polenta - Spezzatino misto con polenta
1h 45min
Chickpea and Turkey Meatball Soup
45 min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 min
Lentil and Pancetta Stew
1 godz.
Prawn Saganaki
35 min