Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli Oil
- 200 g olive oil
- 1 Tbsp dried chilli flakes
-
2
dried red chillies, whole
lub 2 fresh red chillies, long, ends removed
Bean Purée
- 3 garlic cloves, unpeeled
- 40 g olive oil
- 30 g lemon juice
- 800 g tinned cannellini beans, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- ½ fresh red chilli, deseeded if preferred and cut in halves (opcjonalnie)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ½ tsp dried rosemary
- ½ tsp dried oregano
- ¼ tsp smoked paprika, to taste
- ¼ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
Assembly
- 40 - 50 g anchovy fillets, in oil, drained and separated
- 1 baguette, thinly sliced and toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 535 kJ / 127 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.
Lebanese Spiced Flatbread
3 Std. 20 Min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Baby-friendly Aubergine and Tahini Dip
55 min
Persian Dill and Lima Bean Rice with Pomegranate
40 min
Middle Eastern Brunch
1 godz. 20 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Tahini and Beetroot Dip
1sa 15 dk
Tabbouleh
2 Std. 15 Min
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Aubergine and Tomato Pasta
45 Min
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
20 min