Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 200 g de scamorza, en morceaux (3-4 cm)
Les lasagnes
- 300 g de farine
- 3 œufs
- ½ c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de sel
Les champignons
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 2 gousses d'ail
- 250 g de champignons de Paris frais, en tranches (1-2 mm)
-
150
g de cèpes frais coupés en tranches (1-2 mm)
lub 30 g de cèpes déshydratés, réhydratés dans de l’eau tiède pendant 20 min et essorés - 1 brin de thym, frais, feuilles lavées et séchées
- ½ c. à café de sel
La béchamel
- 50 g de beurre
- 60 g de farine
- 700 g de lait
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre
- 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue
Terminer la préparation
- 1 ½ c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- 500 g d'asperges vertes nettoyées, en morceaux (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2782 kJ / 665 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rösti bernois
40min
Risotto aux bolets et au brie
35min
Risotto alla milanese
30min
Lasagne verdi
1h 15min
Polenta et ragoût de champignons
45min
Polenta et sa sauce crémeuse aux champignons
50min
Soupe au vin de Soleure
1h
Sauce Hollandaise
15 Min
Crema catalana
40min
Polenta tessinoise
45min
Caponata de lentilles
1h
Risotto au safran de Mund
45min