Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de jeunes pousses d'épinard frais
- 1 - 2 gousse(s) d'ail en granulés
- 6 branches de menthe fraîche, effeuillées
- 1 oignon (env. 50 g) coupé en deux
- 1 bouquet de radis rouge, sans les feuilles (env. 300 g)
- ¾ c. à café de sel
- 200 g de crème acidulée, 10 % de matières grasses
- 20 g de jus de citron
- 15 g d'huile végétale
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 642 kJ / 154 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de carottes et crackers au sésame
1h
Salade de millet en verrines
1h
Menu : Risotto aux épinards et salade pommes-carottes
40min
Salade de crudités
10 min
Salade de poivrons
20 min
Salade de légumes citronée
15min
Tartare de légumes
25min
Salade de carottes
15min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Salade arc-en-ciel expresse
10 min
Salade pommes-carottes
5min
Salade de brocoli aux pignons de pin
5min