Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan
- 500 g de fenouil, coupé en quatre, trognon retiré
- 1 c. à café de sel et un peu plus pour l'assaisonnement
- 4 pincées de poivre et un peu plus pour l'assaisonnement
- 50 g d'huile d'olive
-
30
g de jus de citron, fraîchement pressé
lub 30 g de vinaigre de fruit
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1014 kJ / 242 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 728 mg
Alternatywne przepisy
Risotto à la courge
35min
Tarte aux légumes
1 Std.
Salade de millet en verrines
1 Std.
Dal de lentilles aux épinards
35min
Tarte aux légumes (TM6)
25 Min
Salade de carotte à la sauce yogourt
10 Min
Menu : Risotto aux épinards et salade pommes-carottes
40min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons (2 portions)
50 Min
Tartinade d’aubergines
20min
Salade de carotte à la sauce yogourt (TM6)
10 Min
Salade de concombre et vinaigrette à l’aneth (TM6)
15 Min
Salade de fenouil au parmesan (TM6)
10 Min