Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de feuilles d'épinards surgelées, décongelées
- 50 g de fromage à pâte dure à râper (par ex. gruyère, cheddar, parmesan)
- 1 gousse d'ail
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de sel
- 50 g de farine
- 500 g de lait
- 30 g de beurre
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
- 1 pincée de poivre noir
- 6 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1327 kJ / 317 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée de topinambours
40 min
Madeleines au chocolat
30 min
Quiche poireaux-lard
1h
Rochers coco chocolat
20 min
Conchiglie à la sauce chou-fleur
35min
Sablés au chocolat
1h 30min
Velouté de poireaux et croûtes jambon-fromage
35min
Tarte à la rhubarbe
55min
Petits pois au jambon
30 min
Velouté de tomates et de courges
25min
Champignons à l'ail
20 min
Tiramisu stracciatella
2h 30min