Ramequins aux épinards et aux œufs
TM5 TM6

Ramequins aux épinards et aux œufs

4.7 (18 ocen)

Składniki

  • 500 g de feuilles d'épinards surgelées, décongelées
  • 50 g de fromage à pâte dure à râper (par ex. gruyère, cheddar, parmesan)
  • 1 gousse d'ail
  • 50 g d'huile d'olive extra vierge
  • 1 c. à café de sel
  • 50 g de farine
  • 500 g de lait
  • 30 g de beurre
  • 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
  • 1 pincée de poivre noir
  • 6 œufs

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1327 kJ / 317 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
24 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy