Blinis aux pois chiches et aux tomates

Blinis aux pois chiches et aux tomates

3.3 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
36 morceaux

Składniki

  • 250 g de pois chiches secs
  • 50 g d'oignons coupés en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 10 g d'huile d'olive
  • 300 g de tomates coupées en quatre
  • 2 pincées de gingembre séché moulu
  • 2 pincées de cumin en poudre
  • 1 c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre, moulu
  • 200 g d'eau
  • 1 c. à soupe de ciboulette fraîche ciselée
  • 1 c. à soupe de feuilles de thym frais
  • un peu d'huile d'olive pour cuire

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 42 kcal / 177 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...