Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de chips tortilla (p. ex. au paprika)
- 40 g d'olives noires dénoyautées
- ½ bouquet de persil frais, effeuillé
- 20 g d'huile d'olive
- 10 g de vinaigre de vin blanc
- ½ c. à café de sel
- ¼ c. à café de poivre, moulu
- 1 - 2 pincée(s) de sucre
- 2 poivrons, 1 poivron rouge et un poivron jaune (env. 200 g chacun), coupés en lanières (3 cm)
- 1 avocat, mûr coupé en dés (1 cm)
- 100 g de feta, émiettée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2490 kJ / 595 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 11.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghettini aux poivrons
50min
Flammekueche aux lardons et herbes aromatiques
1 Std.
Salade de crevettes sicilienne
40min
Salade pommes-carottes
5 Min
Salade de crudités
10 Min
Citronette et vinaigrette
10 Min
Sauce automnale
10 Min
Rouleaux de printemps
55 min
Salade à la grecque et croûtons
25 Min
Farfalle à la sauce petits pois-jambon
45min
Salade de légumes citronée
15 Min
Sauce à salade moutarde-balsamique
10 Min