Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Vollkornreis (Naturreis)
- 1200 g Wasser
- 20 g Öl
- 2 - 3 TL Salz, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 905 kJ / 216 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 1174 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwiebeln anbraten
25 min
Zwiebeln und Knoblauch leicht anbraten (200 g)
20min
Zwiebeln und Knoblauch leicht anbraten (200 g)
20min
Vollkornmehl
5min
Geschälter Dinkel, gekocht
35 min
Basmati Reis
15 min
Quinoa tricolore, gekocht
35 min
Hirse, gekocht
45min
Kichererbsen für Falafel, gekocht
13h 40min
Kichererbsen (Trockenprodukt) garen
13 godz. 30 min
Brauner Langkornreis, gekocht
55 min
Bulgur, gekocht
35 min