Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rote Zwiebel (ca. 100 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g brauner Zuchtchampignon, frisch, halbiert
- 80 g Karotten, in Stücken
- 90 g Stangensellerie, in Stücken
- 20 g Sonnenblumenöl
- 15 g vegane Margarine
- ½ TL Salz
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Zweiglein Thymian, frisch, abgezupft
- 2 TL brauner Zucker
- 1 TL Weizenmehl
- 350 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, vegan
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l), vegan - 80 g Rotwein, vegan
- 20 g Sojasauce, dunkel, vegan
- 10 g Rotweinessig, vegan
- ½ TL Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 387 kJ / 92 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegane Paprika-Rahmsauce
40min
Veganes Seitan-Geschnetzeltes mit Spätzle
8 Std.
Veganes Pastatopping - Parmesan Alternative
10 Min
Vegane Rouladen mit Knödeln und Rotkraut
2 Std. 30 Min
Veganaise - vegane Mayonnaise
15 Min
Vegane Entenbrust mit Maroniknödeln und Apfelrotkraut (vegan)
8u. 45min
Veganes Käsefondue
30 Min
Soja-Gulasch mit Knödeln
1 Std. 25 Min
Veganer Feta
12 Std. 10 Min
Tomatensauce (Grundrezept)
1 Std.
Vegane Käsesauce (zu Nudeln oder zum Überbacken)
35min
Soja-Gulasch mit Serviettenknödel
1 Std. 25 Min