Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rote Zwiebel (ca. 100 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g brauner Zuchtchampignon, frisch, halbiert
- 80 g Karotten, in Stücken
- 90 g Stangensellerie, in Stücken
- 20 g Sonnenblumenöl
- 15 g vegane Margarine
- ½ TL Salz
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Zweiglein Thymian, frisch, abgezupft
- 2 TL brauner Zucker
- 1 TL Weizenmehl
- 350 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, vegan
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l), vegan - 80 g Rotwein, vegan
- 20 g Sojasauce, dunkel, vegan
- 10 g Rotweinessig, vegan
- ½ TL Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 383.7 kJ / 91.7 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Veganer Bohnenburger
1 Std. 20 Min
Veganes Käsefondue
30 Min
Veganaise - vegane Mayonnaise
15min
Vegane Bratensauce
45min
Gemüsebrühe mit Maultaschen
1 Std. 30 Min
Vegane Entenbrust mit Maroniknödeln und Apfelrotkraut (vegan)
8 godz. 45 min
Tomatensauce (Grundrezept)
1h
Vegane Rouladen mit Knödeln und Rotkraut
2 godz. 30 min
Soja-Gulasch mit Knödeln
1 Std. 25 Min
Veganes Pastatopping - Parmesan Alternative
10min
Faschierte Laibchen mit Erbsenpüree (vegan)
1 Std. 20 Min
Vegane Eierspeise
10min