Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Trockenhefe
- 1 TL Backpulver
- 2 ½ TL Salz
- 1 TL Zucker
- 175 g Wasser
- 4 EL Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 75 g Joghurt, 3,5% Fett
- 30 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt
- 600 g Hackfleisch, gemischt
- 40 g Paniermehl
- 1 Ei (Kl. M)
- 1 TL Pfeffer
- 1 Knoblauchzehe
- 3 Schalotten, halbiert
- 30 g Tomatenmark
- 1 ½ TL Currypulver, mittelscharf
- 1 Dose Tomaten, geschält (400 g)
- 200 g Kokosmilch, ungesüßt
- 30 g Butterschmalz
- 1 Mango, in Würfeln (1 cm)
- 8 Stängel Koriander, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4247 kJ / 1016 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 58 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 Min
Kartoffeleintopf
40 Min
Kartoffel-Bohnen-Eintopf mit Kalbsfilet
1小时 20 分钟
Spanischer Bohnentopf
1h 10min
Hähnchensaté
1小时 20 分钟
Boeuf bourgignon mit böhmischen Knödeln
26 Std.
Speck-Majoran-Frikadellen
35 Min
Buletten mit Pilzrahm
1 Std.
Bouneschlupp (Saarland)
40 Min
Kasseler Gulasch
40 Min
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50 Min
Hühnertopf à la Frikassee
1h 15min