Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Mandeln
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 150 g Frankfurter grüne Kräuter (siehe Tipp), abgezupft, kleingeschnitten (2 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g Olivenöl
- 1 EL Apfelessig
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1371 kJ / 327 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frankfurter Kräuter-Pesto
10min
Petersilien-Pesto mit gerösteter Paprika
5 min
Balsamico-Schalotten
19u.
Sesam-Tomaten-Chutney
1h 10min
Petersil-Walnuss-Pesto
35 Min
Möhren-Rucola-Pesto
10min
Cranberry-Chutney mit Roter Bete
1 Std. 15 Min
Petersilie-Chili-Pesto
10min
Petersilien-Erdnuss-Pesto
10min
Balsamico-Feigen-Aufstrich
10min
Kräuter-Pesto
15 min
Petersilienpesto
10min