Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Rotkohl, in Stücken
- 100 g Birnen, sehr fest, geviertelt und entkernt (mit Schale)
- 1 Bund Koriander, ohne Stiele und etwas mehr zum Garnieren
- 20 g Zitronensaft, frisch
- 1 EL Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 260 kJ / 62 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1 Std.
Spitzkohlsalat mit Sojadressing und Limonenkresse
40 min
Grüne Minestrone
45 min
Fenchel-Melonen-Salat
20 min
Rotkohl-Salat mit Erdnussdressing
10 Min
Rotkohl-Kokos-Slaw
20 min
Blumenkohl-"Taboulé"
10 Min
Blumenkohl-Taboulé
2 Std. 25 Min
Rote-Bete-Birnen-Salat
10 Min
Rotkohl-Mango-Salat mit Koriander und Erdnüssen
10 Min
Kohlrabi-Birnen-Salat
35 min
Blumenkohl-"Couscous"-Salat
10 Min