![Cranberry-Chutney mit Roter Bete Cranberry-Chutney mit Roter Bete](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8819155E-11D8-4B0B-B815-A71248ABDBDF/Derivates/0d8999f9-8966-4bc9-9e1c-7ba7505eb273.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g frischer Meerrettich, in Stücken
- 500 g Wasser
- 2 ½ TL Salz
- 250 g Rote Bete, roh, klein, mit Schale
- 40 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 100 g rote Zwiebeln, halbiert
- 1 Birne, reif (240 g), in groben Würfeln
- 2 EL Zitronensaft
- 150 g Cranberrys, frisch
- 50 g brauner Zucker
- 5 EL Rotweinessig
- 1 EL Senfkörner
- 200 g roter Traubensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2617 kJ / 626 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 117 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Avocado-Salsa
20 min
Rettich mit Boz’ner Sauce
55 min
Rote Zwiebel Marmelade mit Vanille und Hot Coffee Spice
45 Min
Zwetschgen-Chutney
50 min
Quitten-Meerrettich
30 min
Kürbis-Aprikosen-Chutney
1 Std.
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1 Std. 10 Min
Möhrengrün-Pesto
10min
Gewürz-Entenbrust mit Rote-Bete-Risotto
25h
Linsensalat mit Räucherforelle und Granatapfel
1小时 50 分钟
Linsentatar mit Räucherforelle
45 Min
Rote-Bete-Risotto mit Kabeljau und Meerrettichöl
35 min