Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 - 250 g zalewy z ananasa z puszki
- 35 - 40 g octu ryżowego
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 60 - 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 20 g ketchupu, łagodnego
- 20 g sosu sojowego
- 1 łyżka sosu rybnego (opcjonalnie)
- 1 ½ łyżki skrobi ziemniaczanej
- 2 łyżki wody
- 2 - 3 krople barwnika spożywczego, czerwonego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 826.7 kJ / 197.5 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 47.1 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 567.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki
2 godz. 30 min
Sos BBQ
30 Min
Marynata teriyaki
15min
Panierowana cebula bhaji
30 Min
Marynata tandoori
10min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4sa 10 dk
Sos barbecue (BBQ)
10min
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1 godz. 50 min
Sos teriyaki
15min
Słodko-ostry sos chili
25 Min
Tortille
1h 15min
Kurczak w cieście kokosowym
40min